Miben más az ugyanolyan?

2014-07-15 20:07:30

„Maminbaba? Mi is ilyenre járunk, csak más a neve.” Sajnos, nem csak a neve más!

Láttunk már aerobic edzőt, jógaoktatót, zumbaoktatót, hordozási tanácsadót, és egy sor valaha táncolt anyukát, aki hordozós táncot-tornát kreált. Vajon ezek az önjelölt hordozós fitness oktatók tisztában vannak a babahordozás anatómiai, ortopédiai, pszichés és egyéb hatásaival? Tudják, hogy milyen anatómiai változásokra kell odafigyelnünk egy várandós nő esetében és mire ügyeljünk a szülés utáni néhány évben? Milyen mozdulatokat végeztethetünk és mit kell elkerülni hordozós vagy várandós anyukáknál? Ez nem merül ki abban, hogy lassított tempóban mozgunk. Távolról sem! És egészen más, mint egy terhestorna!

A Maminbaba mozgásrendszere olyan elemekből áll, ami kis és nagy babával, kisebb és nagyobb szülés utáni túlsúllyal, és sportosabb vagy kevésbé sportos anyukáknak is biztonsággal végezhető, és a babáknak is nagyon kellemes, fejlesztő hatású. A Maminbaba több év hordozós fitness tapasztalatán és komplex tudáson alapszik, melyben minden szükséges ismeretanyag egymással összefüggésben jelenik meg. A Maminbaba oktatók a képzés során széleskörű ismereteket szereznek mind a baba és az anya anatómiája, a szakszerű és egészséges hordozás, a táncalapok, a sportszakmai ismeretek, és a rekreáció terén is és mindezt szinergiában, rendszerszemléletű megközelítésben, mert csak így biztonságos!

Egy hordozási tanácsadó überprofi kendőkötése alkalmas lehet 3 óra hegyi sétára, de lehet, hogy az egy táncos, mozgásos tevékenység közben mellgyulladást okoz. Nem minden kötés alkalmas egy ilyen mozgáshoz, ehhez nagy tapasztalat és tudás kell. Egyes hordozós táncos-tornás foglalkozásokon kenguruban kifelé lógó babákat is láthatunk. Halkan jegyzem meg, hogy ha egy kisfiú baba kifelé fordítva lóg a kenguruban, akkor még egy sima séta is elég lehet ahhoz, hogy herezúzódást kapjon. Gondoljunk bele, milyen lehet neki, ha egy kicsit még rázkódik is. És ez még a jobbik eset, mert ez fáj neki, tehát sír, jelez, hogy valami baj van. De az egyéb mozgásszervi problémák, amit a rosszul megválasztott hordozási forma vagy hordozó eszköz okozhat (különösen némi rázkódás közben), az csak évek múltán érezteti a hatását.

Nem elég, ha valaki kiváló edző, de mit sem ért a babahordozáshoz, mert a rosszul hordozott baba gerince, medencéje, végtagjai, fejecskéje sérülhet a mozgás közben, de még az anyuka hátának, és gátizmainak is kárt okozhatunk. A hordozós fitness sokkal több, mint a mindennapos rendszeresen babahordozás. A várandósság és szülés olyan változásokat eredményez az anyai testben, amivel tisztában kell lennünk, és nagyon oda kell rá figyelnünk, ha hordozós fitness oktatásra adjuk a fejünket. A Maminbaba oktatók birtokában vannak a szükséges komplex tudásnak! Bizony, nagy felelősség hordozós anyukákat és babákat mozgatni! Ne kockáztass!

vissza a blogokhoz