A mama-, és bababőr természetes ápolása 4.rész

2016-03-14 18:03:04

Természetes bőrápoló szerekről, a várandósság alatti bőrápolásról és babaápolási tanácsokról korábbi cikkünkben olvashatsz!

Babapopsi

Az eldobható pelenka nagy nedvszívó képességének köszönhetően a bőr nedvességtartalmát is befolyásolhatja, azonban az egészséges, 2-3 óránként tiszta pelusba csomagolt popsi nem igényel külön ápolást. Ahogyan popsitörlő kendőt sem. Simán letörölhető papírzsebkendővel, s ha még szükséges lemoshatjuk langyos vízzel.  A kipirosodott bababőrt ezen a területen is ápolhatjuk shea vajjal vagy sebgyógyító orbáncfű olajjal.  Ha mégis krémre van szükség, vásárlás előtt mindenképp olvassuk el a TVE popsikrém  és popsitörlő tesztjét!

Sokat tehetünk gyermekünk bőrének egészségéért és környezetünkért is ha modern mosható pelenkát választunk. Nem mellékesen még spórolunk is vele. Érdekel mennyivel? Számold ki a Bolyhoska.hu oldalán, ahol rögtön el is költheted a megtakarított összeget csuda dolgokra ;-) 

Hidegben-melegben

A téli hűvös időben is fontos odafigyelni babánk bőrére. Sokkal érzékenyebben reagál az alacsony hőmérsékletre, gyorsan kipirosodik, esetleg sebessé is válhat a szabadon hagyott bőr. Séták előtt egyszerű shea vajjal védhetjük meg kicsinyünk bőrét a hidegtől és a széltől illetve az arcuk elé kötött  kendővel, sállal.

Nyáron az első és legfontosabb, hogy a bőrt fokozatosan szoktassuk a naphoz. Fényvédő krémek használata a szintetikus anyagok, tartósítószer, kőolajszármazékok jelenléte miatt nem ajánlott. Használatával gyakori a bőrirritáció, az allergiák kialakulása és némelyik krém rákkeltő alapanyagokat is tartalmaz. A bőr természetes védelme, fokozatos “szoktatással” 1 éves kor után alakul ki, addig megfelelő ruházattal és az erős napsütés kerülésével tudjuk kisbabánk bőrét védeni. Természetes napozószerként használhatunk shea vajat (5-6 fényvédő faktor) és kakaóvajat (5-7 fényvédő faktor). 15/20-as fényvédelemmel bíró napozószert magunk is készíthetünk, a recept itt található.

Termékteszt a fényvédő krémekről itt érhető el.


Ardai Tímea kozmetikus,  Maminbaba Timi 

Varga Eszter, Galgaszappany bio-, és natúrkozmetikumokMaminbaba Eszterrel 

Kovalik Évi, Maminbaba Dabason és környékén - Évivel

Forrás:Tudatosvasarlo.hu, Babazunk.hu, Lukreciakencei.hu, Bolyhoska.hu

Cikkünk elsősorban saját tapasztalatokra épül, nem tudományos értekezés de azért 50-nél is több Maminbaba oktató csak nem  téved ;-)

 

vissza a blogokhoz